Vår webbsida använder cookies för att du ska kunna logga in och handla i nätbutiken, samt för att du ska få bästa möjliga kundupplevelse när du besöker kitchnsverige.se. Vi är förpliktade att informera dig om detta och om du samtycker kan du fortsätta att använda vår webbsida som vanligt. Om inte måste du deaktivera cookies på din enhet. Ok, jag förstår.

Kitchn logo
MENY Logga in
{{cartItemsQuantity}} vara{{cartItemsQuantity}} varor
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivning
Antal
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem hos Kitch´n sparar du totalt {{clubMemberSavings}} på detta köp.
{{remainingToFreeFreight}} kvar till fri frakt. Fri frakt på detta köp. Click & collect: {{clickCollectStoreName}}
Gå till utcheck
Nyhet! Testa TikTok tortilla wraps

Nyhet! Testa TikTok tortilla wraps

Med ett litet snitt så har TikTok gett den traditionella wrappen nytt innehåll och ny form. Men vad är egentligen en TikTok tortilla wrap? Och hur lagar du den? Här kan du steg för steg kolla in hur du gör wrappen som alla pratar om.

På TikTok hittar du korta videoklipp där folk dansar, mimar till låtar och antar alla möjliga olika utmaningar. Nu har den hopvikta tortilla-wrappen som blivit viral tack vara TikToK

Varför? Förklaringen är enkel – och lite slumpartad. En TikTok-användare utmanade andra att göra tortilla wraps på ett nytt sätt. Allt fler antog utmaningen, vikte ihop sina egna varianter som de filmade och delade. Och vips så var TikTok tortilla wraps en ny trend.


Vem hade trott att den här appen skulle bli en inspirationskälla för maträtter? Oavsett om du är på TikTok eller inte, bör du testa detta. 

 

Så gör du TikTok tortilla wraps

Det som är så kul med wrappen är att du kan göra den till frukost, lunch, middag och efterrätt. Anpassa bara innehållet så fungerar den för dagens alla måltider.


Imponera på tonåringen med TikTok tortilla wrap som mellis eller överraska hela familjen med en riktigt trendig söndagsfrukost.


Den är enkel att göra och du kan fylla den med det du har hemma i kylen. Gör så här:

 

  • Lägg en tortilla på en skärbräda eller tallrik.

 

  • Skär eller klipp ett snitt från mitten av tortillan ut till kanten.

 

  • Tänk dig att tortillan är uppdelad i fyra lika stora delar. På varje fjärdedel placerar du det du vill ha – något fräscht och gott, ost och charkuterier, något efterrättssött eller annat som du är sugen på.

 

  • Börja med att vika över fjärdedelen till höger om snittet tvärsöver och vik sedan vidare moturs så att du till slut har en trekantsform i fyra lager.

 

  • Värm den vikta tortillan 2–3 minuter på varje sida i en stekpanna eller grillpanna.

It’s a wrap!

 

Testa den här smakkombinationen

Vi, precis som hundratals tiktokare, har provat oss fram med olika fyllningar. Den här är helt klart vår bästa. Testa TikTok wrap med tapenade, ost, avokado och rödlök. 


Det här behöver du:


Tortilla
2 tsk tapenade
1 näve riven ost
2 msk cream cheese
1/2 avokado
1 liten rödlök, ev. schalottenlök

IN10SE Fullmåne BBQ krydda

 

Börja med att riva ost, skära löken i ringar och mosa avokadon tillsammans med lite IN10SE Fullmåne BBQ krydda.


Hitta mitten av tortillan och skär ett snitt ända ut till kanten. Fyll sedan en fjärdedel med tapenade, en med riven ost, en med cream cheese och en med mosad avokado med rödlök ovanpå. Börja högst upp till höger och följ klockan.


Så här börjar du vikningen. Börja med fjärdedelen till höger om snittet och vik över fjärdedelen till höger om den igen. Sedan fortsätter du vika moturs tills du får en trekantsform i fyra lager. Stek i en stekpanna eller grillpanna i 2–3 minuter på varje sida på medelhög värme.


Lägg några nachos på tallriken för extra krispighet, eller lite hemgjord guacamole.


Njut av din wrap i lugn och ro – eller fixa flera och bjud in till ett TikTok tortilla-party. 

 

Tillbaka