Vår webbsida använder cookies för att du ska kunna logga in och handla i nätbutiken, samt för att du ska få bästa möjliga kundupplevelse när du besöker kitchnsverige.se. Vi är förpliktade att informera dig om detta och om du samtycker kan du fortsätta att använda vår webbsida som vanligt. Om inte måste du deaktivera cookies på din enhet. Ok, jag förstår.

Kitchn logo
MENY Logga in
{{cartItemsQuantity}} vara{{cartItemsQuantity}} varor
{{cartItemsSum}}
q
Beskrivning
Antal
Pris
{{item.numberOfItems}}
{{item.price}}
Som klubbmedlem hos Kitch´n sparar du totalt {{clubMemberSavings}} på detta köp.
{{remainingToFreeFreight}} kvar till fri frakt. Fri frakt på detta köp. Click & collect: {{clickCollectStoreName}}
Gå till utcheck

Tomat- & jordgubbssallad med burrata/mozzarella


En fräsch och söt sallad med något av det bästa vi har under den svenska sommaren: tomater och jordgubbar. Ät gärna med gott bröd till.


Gör så här


1. Lägg en bädd av rucola på ett fat. Skiva tomaten och lägg den på rucolan. Ringla lite olivolja och flingsalt på.

2. Dela körsbärstomaterna på hälften och lägg i en skål, häll över ca 1-2 msk olivolja och flingsalt. Mosa ihop lite med händerna eller med en gaffel. Lägg över tomaterna på fatet, låt saften från tomaterna vara kvar i skålen. 

3. Dela jordgubbarna och lägg på fatet. Häll ut vattnet från burratan/mozzarellan, dra isär den och lägg på tomaterna på fatet. Ringla över saften från tomaterna, tillsätt lite mer olivolja och flingsalt. 

4. Ringla över crema di balsamico och avsluta med att lägga några basilikablad på.

Receptet har vi fått från Melek Semovski

Ingredienser


  • 1-2 dl körsbärstomater
  • 1 tomat
  • 1-2 dl jordgubbar
  • 150 g burrata eller 125 g mozzarella
  • 2-3 msk olivolja 
  • Rucola
  • Flingsalt
  • Crema di balsamico
  • Basilikablad 

Preparat



Dessa produkter kan vara bra att ha när du ska laga detta recept.

Välj butik

Hitta din närmaste butik

Ursäkta, geolokalisering är inte tillgänglig.