Hopp till huvudinnehållet
Kitchn logo
Din varukorg

Din varukorg är tom!

Traditionell ris à la Malta med röd sås

Ris à la Malta med röd sås, en dessert som alltid gör succé på julen!


Ingredienser

  • Ca 4 dl kall risgrynsgröt
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mandlar
  • Röd sås:
  • 3 dl vatten
  • 2 dl svartvinbärssaft eller annan röd saft
  • 1 msk potatismjöl
  • 2 msk vatten

Gör så här

Vispa grädde, socker och vaniljsocker till ett fast skum, vänd sedan försiktigt ner gröten så att allt blandas – ställ kallt medan du gör såsen. Börja med att koka upp röd saft och vatten. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och tillsätt blandningen i en tunn stråle till den kokande saften medan du rör (var noga med att såsen inte stormkokar). Kyl av såsen. Servera ris à la Maltan med röd sås, tillsätt gärna några grovhackade mandlar på toppen

Dessa produkter kan vara bra att ha när du ska laga detta recept.

Till toppen
Välj butik
Hitta din närmaste butik