Traditionell ris à la Malta med röd sås
Ris à la Malta med röd sås, en dessert som alltid gör succé på julen!
Ingredienser
- Ca 4 dl kall risgrynsgröt
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk socker
- 1 tsk vaniljsocker
- Mandlar
- Röd sås:
- 3 dl vatten
- 2 dl svartvinbärssaft eller annan röd saft
- 1 msk potatismjöl
- 2 msk vatten
Gör så här
Vispa grädde, socker och vaniljsocker till ett fast skum, vänd sedan försiktigt ner gröten så att allt blandas – ställ kallt medan du gör såsen. Börja med att koka upp röd saft och vatten. Rör ut potatismjöl i lite kallt vatten och tillsätt blandningen i en tunn stråle till den kokande saften medan du rör (var noga med att såsen inte stormkokar). Kyl av såsen. Servera ris à la Maltan med röd sås, tillsätt gärna några grovhackade mandlar på toppen